A ház története

A villa története

1874. május 8. Ezen a szép tavaszi napon látogatott először Visegrádra Görgey Artúr, ekkor még nem sejtve, hogy hosszú életének utolsó, több mint 4 évtizede örökre összefonódik majd a Dunakanyar e csodás településével.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc legendás honvédtábornoka számára a világosi fegyverletétel után 18 év ausztriai száműzetés, majd néhány hányatott budapesti és erdélyi év következett, míg végül öccse, Görgey István meghívására egy hajókirándulás alkalmával először Visegrádra érkezett. Végül itt talált menedékre a XIX. század utolsó harmadában újjáéledő és felkapottá váló üdülőhelyen.

Budapesti közjegyző öccse rábízta birtoka gondozását, és az öregedő Görgey innen irányította öccse Salamon-torony melletti, új villájának építési munkálatait is, amelybe elkészülte után a családdal együtt átköltözött, és amely 98 éves korában bekövetkezett halála előttig otthonául szolgált.

Ez a lenyűgöző villa ma a Mr. Görgey Art Hotel & Bistro.

Sok szeretettel várjuk Önöket, ha történelmi falak között, csodálatos környezetben szeretnék átadni testüket és lelküket a pihentető örömöknek.

Korabeli fotók a vadászkastélyról és Görgeyről az Érdekes Ujság 1914. évi 29. számából